Welke opleiding volg je om uitvoerder te worden?

Je wilt graag uitvoerder worden?
Een goed idee, als uitvoerder in de infratechniek is geen dag hetzelfde. Het is een dynamische baan met veel verantwoordelijkheden.

Maar welke opleidingen kun je volgen om uitvoerder te worden?
Om uitvoerder te worden, kunnen meerdere opleidingen gevolgd worden. Zo zijn er op MBO-niveau de opleidingen Kaderfunctionaris Uitvoering of Kaderfunctionaris Uitvoering Bouw en Infra. Deze opleidingen duren beide vier jaar. Tijdens de opleiding loop je stage bij erkende leerbedrijven, zodat je de geleerde theorie meteen in praktijk kan brengen. Op HBO-niveau is er bijvoorbeeld de vierjarige opleiding Civiele Techniek.

Naast dat je jouw opleiding tot uitvoerder kunt volgen, kun je ook leren en werken tegelijk. Je volgt dan de opleiding tot uitvoerder terwijl je al ergens aan het werk bent.

uitvoerder opleiding

Uitvoerder worden in het kort

Als uitvoerder organiseer je het werk op de werkplaats, zet je mensen op de juiste plek en stuurt hen aan. Een uitvoerder wordt hierbij ondersteund door meerdere collega’s, zoals een projectleider, een werkvoorbereider en de directie. Een uitvoerder bij een klein bedrijf werkt vaak zelf mee aan klussen.

De uitvoerder houdt in de gaten of alles volgens planning verloopt. Gaan werkzaamheden te traag, dan is het aan de uitvoerder een oplossing te vinden om de achterstand weg te werken.

De opleiding tot uitvoerder

Om uitvoerder te worden, kunnen meerdere opleidingen gevolgd worden. Zo zijn er op MBO-niveau de opleidingen Kaderfunctionaris Uitvoering of Kaderfunctionaris Uitvoering Bouw en Infra. Deze opleidingen duren vier jaar. Tijdens de opleiding loop je veel stage bij erkende leerbedrijven.

Beroepseisen: wat moet je kunnen?

Als uitvoerder moet je goed leiding kunnen geven en stevig in je schoenen staan. Daarnaast moet je stressbestendig zijn en goed kunnen delegeren. Een uitvoerder moet de planning in de gaten houden en heeft dus ook organisatietalent nodig.

Meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen?

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op of bel ons direct!
Om je goed van dienst te kunnen zijn, adviseren we wel je eerst aan te melden.

    Stuur een bericht

    Optioneel

    Liever direct contact?

    Wij staan voor je klaar!