Welke opleiding volg je om werkvoorbereider te worden?

Je wilt werkvoorbereider worden?
Een goed idee, als werkvoorbereider in de infratechniek is geen dag hetzelfde. Het is een dynamische baan met veel doorgroeimogelijkheden.

Maar welke opleidingen kun je volgen om werkvoorbereider te worden?
Een werkvoorbereider heeft minimaal een mbo-opleiding nodig in een technische richting. Met dit diploma kun je ook doorstromen naar bijvoorbeeld de hbo-opleidingen civiele techniek, bouwkunde of werktuigbouwkunde. En vervolgens naar het wo. Om aan de slag te gaan als werkvoorbereider op grotere en meer complexe projecten heb je een hbo- of wo-diploma nodig.

Naast dat je jouw opleiding tot werkvoorbereider kunt volgen, kun je ook leren en werken tegelijk. Je volgt dan de opleiding tot werkvoorbereider terwijl je al ergens aan het werk bent.

werkvoorbereider opleiding

Werkvoorbereider worden in het kort

Als werkvoorbereider ben je nauwkeurig. Jij hebt zowel globaal overzicht als oog voor detail. Je kunt plannen en organiseren als de beste. Jij wordt niet anders van een beetje stress. Je zoekt een passende oplossing en blijft altijd positief. Hoe je een beter resultaat kunt behalen, daar denk je proactief over mee. Leergierig ben je ook, want je wilt jezelf graag verder ontwikkelen.

Daarnaast vind je het leuk om samen te werken. Met je projectteam, maar ook schakelen met klanten, leveranciers en (onder)aannemers zie je helemaal zitten.

De opleiding tot werkvoorbereider

Ongeveer drie kwart van de werkvoorbereider vacatures vraagt minimaal een mbo-diploma in een technische richting. Met een hbo- of wo-diploma in de richting bouwkunde, civiele techniek, installatietechniek, werktuigbouwkunde of elektrotechniek heb je ook een uitstekende basis om werkvoorbereider te worden.

Naast de juiste opleiding kun je jezelf als werkvoorbereider ook ontwikkelen met trainingen, cursussen of een traineeship. Bijvoorbeeld op het gebied van projectmanagement en BIM, maar denk ook aan software zoals Revit en AutoCAD.

Beroepseisen: wat moet je kunnen?

Als werkvoorbereider heb je minimaal een mbo-diploma Middenkaderfunctionaris of Infra in bezit. Wanneer je met grotere en gecompliceerdere projecten aan de gang wil, is hbo- of wo-niveau een vereiste. De hbo/wo-opleiding Bouwkunde of Civiele Techniek is dan de volgende stap.

Meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen?

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op of bel ons direct!
Om je goed van dienst te kunnen zijn, adviseren we wel je eerst aan te melden.

    Stuur een bericht

    Optioneel

    Liever direct contact?

    Wij staan voor je klaar!