Blog
Geplaatst op 22 feb 2022

Wat is infratechniek?

Zonder infratechniek kom je nergens. Maar wat is infratechniek eigenlijk? Wat zijn de gemene delers tussen de bedrijven in de infratechniek? En wat kun jij doen in de infratechniek?

Zonder infratechniek kom je nergens

Infratechniek heeft te maken met infrastructuur. Het woord infrastructuur is een verzamelnaam voor het totaal aan onroerende voorzieningen die er op gericht zijn om transport en vervoer van mens en materiaal mogelijk te maken. Deze branche is ook wel bekend onder de noemer civiele techniek

Bij de infrastructuur kan gedacht worden aan het ontwerpen en  bouwen van bruggen en het aanleggen van wegen, maar ook ondergrondse infra is een tak van infratechniek. Hierbij gaat het om het in kaart brengen en het leggen van leidingen en kabels.

Ook het onderhouden en beheren van de objecten en bouwwerken met betrekking tot de infrastructuur behoort tot de infratechniek. Behoud van een hoogwaardige infrastructuur draagt bij tot verbetering van de leefomgeving. Bedenk je maar eens waar je de infrastructuur zoal tegenkomt.

Functies in de infratechniek

Bij infratechniek (ook wel civiele techniek) kun je denken aan de volgende functies:

 • Grondwerker

  Als grondwerker maak jij het team compleet in de infratechniek. Jij zorgt voor een goede grondbewerking voor een civieltechnisch project.

 • Landmeter

  Als landmeetkundige sta je aan de basis van een project in de infratechniek. Jij zorgt voor duidelijkheid en zekerheid waardoor een project goed van start kan gaan.

 • Uitvoerder

  Als uitvoerder ben je eindverantwoordelijk voor projecten in de infratechniek. Jij zorgt voor een goed verloop van A tot Z.

 • Werkvoorbereider

  Als werkvoorbereider ben je verantwoordelijk voor de juiste randvoorwaarden van een project in de infratechniek. Jij zorgt ervoor dat een project goed van start kan gaan.

 • Stratenmaker

  Als stratenmaker zorg jij voor een goede afwerking van projecten in de infratechniek. Jij zorgt ervoor dat een projectlocatie netjes opgeleverd kan worden.

 • Machinist

  Als machinist ben je een belangrijke speler in de infratechniek. Jij zorgt voor een goede voorbereiding of juist afwerking van een project.

 • Projectleider

  Als projectleider ben je het aanspreekpunt in de infratechniek. Jij zorgt voor een goede begeleiding van alle medewerkers in een project.

 • Tekenaar

  Als technisch tekenaar ben je de degene die het plaatje compleet maakt in de infratechniek. Jij zorgt voor een optimale vastlegging van een civieltechnisch project.

Wil jij ook werken in de infratechniek?

Ben jij werkzaam in de infratechniek en ben je op zoek naar een andere baan? Infratechniek.nl is dé vacaturewebsite voor de infratechniek. Bekijk snel onze openstaande vacatures en vind jouw nieuwe baan.

Ben je nog niet werkzaam in de infratechniek, maar denk je dat het bij je past? Bekijk dan ons leren en werken aanbod.

Meld je aan bij Infratechniek.nl

Mogen we je helpen bij het vinden van de baan in de infratechniek die het beste bij jou past? Meld je bij ons aan en wij gaan actief voor jou op zoek naar de baan die aan jouw eisen voldoet.

Gerelateerd

Vind jouw baan in de infratechniek!