Werkvoorbereider

Ben je op zoek naar een (andere) baan als werkvoorbereider? Of overweeg je werkvoorbereider te worden? Infratechniek.nl heeft de meeste werkvoorbereider vacatures. Lees alles over de functie werkvoorbereider en solliciteer direct op een van de openstaande vacatures.

Wat doet een werkvoorbereider?

De functieomschrijving

Zonder werkvoorbereiders zouden er geen projecten meer gerealiseerd worden in de bouw, installatietechniek en elektrotechniek. Jij brengt in kaart wat er moet gebeuren. Je controleert tekeningen, maakt calculaties en zorgt voor alle benodigde middelen. Zodat het werk van start kan. Alle mensen en materialen op de juiste plek. En op het juiste moment. Dat is de uitdaging van werkvoorbereiders!

De eigenschappen van een werkvoorbereider

Om je werkzaamheden als werkvoorbereider goed te kunnen doen zijn de volgende competenties belangrijk:

  • nauwkeurig
  • planmatig
  • oplossingsgericht

Een werkvoorbereider moet nauwkeurig zijn

Als werkvoorbereider heb je zowel globaal overzicht als oog voor detail.

Als werkvoorbereider moet je planmatig te werk gaan

Je moet netjes en geordend kunnen werken. Je kunt plannen en organiseren als de beste en van een beetje stress schrik jij niet.

Een werkvoorbereider moet oplossingsgericht zijn

In een project heb je als werkvoorbereider weleens te maken met tegenslagen. Je zoekt dan een passende oplossing en blijft altijd positief. Hoe je een beter resultaat kunt behalen, daar denk je proactief over mee.

Wat is het leukste aan de functie werkvoorbereider?

Waarom zou je werkvoorbereider worden? Vragen we aan werkvoorbereiders wat zij het leukste vinden aan hun werk, krijgen we vaak het volgende antwoord:

Het samenwerken met het projectteam, maar ook schakelen met klanten, leveranciers en aannemers.

Welke uitdagingen heb je als werkvoorbereider?

Zonder werkvoorbereiders zouden er geen projecten meer gerealiseerd kunnen worden in de bouw, installatietechniek en elektrotechniek. Jij brengt in kaart wat er allemaal moet gebeuren. Je maakt calculaties, controleert tekeningen en zorgt voor alle benodigde middelen, zodat het werk van start kan. Alle mensen en materialen op de juiste plek. En, heel belangrijk, op het juiste moment.

Wat verdient een werkvoorbereider?

Als werkvoorbereider wil je natuurlijk wel goed verdienen. Gemiddeld is het salaris van een werkvoorbereider € 3.300,- bruto per maand. Medior werkvoorbereiders verdienen gemiddeld € 3.500,-, terwijl senior werkvoorbereiders qua eindschaal rond de € 4.500,- zitten.

Wil jij ook werken als werkvoorbereider?

Infratechniek.nl is een van de grootste platforms in de infratechniek.

Meer informatie over de infratechniek?