Grondwerker

Ben je op zoek naar een (andere) baan als Grondwerker? Of overweeg je grondwerker te worden? Infratechniek.nl heeft een groot aanbod grondwerker vacatures. Lees alles over de functie grondwerker en solliciteer direct op een van de openstaande vacatures.

Wat is een grondwerker?

De functieomschrijving

Een grondwerker verricht eenvoudige handmatige graaf- en grondwerkzaamheden. Hij verricht graafwerk en eenvoudige werkzaamheden bij de aanleg van kabels en buizen bij woningbouw, bij de groenvoorziening en bij bodemsanering.

De eigenschappen van een grondwerker

Om je werkzaamheden als grondwerker goed te kunnen doen zijn de volgende eigenschappen belangrijk:

  • flexibele instelling
  • goede fysieke conditie
  • teamplayer
  • goede communicatieve vaardigheden

Een grondwerker moet flexibel zijn

In een project is geen dag hetzelfde. Wanneer de werkzaamheden afwijken van het plan, moet de grondwerker daar op in kunnen spelen.

Een grondwerker moet een goede fysieke conditie hebben

Lang niet alle grondwerken kunnen met machines uitgevoerd worden. Denk hierbij aan werkzaamheden waar al bestaande leidingen in de grond liggen en het risico te groot is op beschadigingen als er met een machine gegraven wordt.

Een grondwerker moet een teamplayer zijn

Een grondwerker is over het algemeen werkzaam met verschillende collega’s die allemaal verantwoordelijk zijn voor specifieke werkzaamheden.

Een grondwerker moet goed kunnen communiceren

Een grondwerker heeft veel met collega’s te maken tijdens de werkzaamheden. Zo werkt hij vaak nauw samen met de kraanmachinist.

Wat is er leuk aan de functie grondwerker?

Waarom zou je grondwerker worden? Vragen we aan grondwerkers wat zij het leukste vinden aan hun werk, krijgen we vaak het volgende antwoord:

Het werken in de buitenlucht en de gezelligheid van het team.

Welke uitdagingen heb je als grondwerker?

Het werk als grondwerker kan fysiek nogal eens zwaar zijn. Ook zijn er altijd risico’s op beschadigingen. Veiligheid staat dus hoog in het vaandel.

Wat verdient een grondwerker?

Natuurlijk werk je niet alleen als grond omdat het een leuk beroep is. Je wilt ook goed betaald krijgen.

Een grondwerker zal doorgaans tussen de 1800 en 2400 euro per maand verdienen, afhankelijk van zijn leeftijd, en zal onder de bouw-cao vallen, afhankelijk van de soort werkgever.

Wil jij ook werken als grondwerker?

Infratechniek.nl is een van de grootste platforms in de infratechniek.

Meer informatie over de infratechniek?