Welke opleiding volg je om grondwerker te worden?

Je wilt grondwerker worden?
Een goed idee, je werkt als grondwerker heerlijk in de buitenlucht en staat aan de start van de prachtigste projecten in de civiele techniek.

Maar welke opleidingen kun je volgen om grondwerker te worden?
Een opleiding is niet noodzakelijk als je grondwerker wil worden. Mocht je toch graag een opleiding willen volgen, dan zou je een MBO-opleiding tot kraanmachinist of stratenmaker kunnen doen. Als grondwerker kun je ook prima leren en werken tegelijk. Je volgt dan de MBO-opleiding tot kraanmachinist of stratenmaker terwijl je al ergens aan het werk bent.

grondwerker opleiding

Grondwerker worden in het kort

Een grondwerker is actief in de grond-, weg- en waterbouw (GWW) met de aanleg van wegen, riolering, buizen en leidingen. Ook valt te denken aan activiteiten op het gebied van het aanleggen en onderhouden van bestratingen, bermen en waterbouwkundige werken. Als grondwerker ben je bekend met het lezen van werktekeningen, je graaft sleuven, je bent handig met gereedschap en je kunt rioolconstructies plaatsen.

Beroepseisen: wat moet je kunnen?

Je moet geordend en netjes zijn. Daarnaast moet men op jou kunnen vertrouwen en heb je geen problemen met het verrichten van werkzaamheden in de buitenlucht. Je bent verder niet bang voor vieze handen.

Meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen?

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op of bel ons direct!
Om je goed van dienst te kunnen zijn, adviseren we wel je eerst aan te melden.

    Stuur een bericht

    Optioneel

    Liever direct contact?

    Wij staan voor je klaar!