Landmeter

Ben je op zoek naar een (andere) baan als landmeter? Of overweeg je landmeter te worden? Infratechniek.nl heeft de meeste landmeter vacatures. Lees alles over de functie landmeter en solliciteer direct op een van de openstaande vacatures.

Wat is een landmeter?

De functieomschrijving

De landmeter brengt gebieden, (bouw)terreinen en percelen in kaart. Vervolgens beschrijft de landmeter de ingewonnen data en verwerkt het tot geo-informatie.

De eigenschappen van een landmeter

Om je werkzaamheden als landmeter goed te kunnen doen zijn de volgende eigenschappen belangrijk:

  • realistisch
  • geordend
  • grondig
  • oog voor detail
  • buitenmens

Een landmeter moet realistisch zijn

Als landmeter ben je altijd buiten aan het werk en moet je dus niet bang zijn om vies te worden. Je moet wel handig zijn met het bedienen van apparatuur en machines.

Als landmeter is het belangrijk dat je geordend bent

Je moet netjes en geordend kunnen werken. Anderen moeten erop kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak werkt.

Een landmeter moet grondig te werk gaan

In een project moet men op een landmeter kunnen bouwen. Veel is afhankelijk van het werk van de landmeter. Deze moet zijn werk dus grondig uitvoeren.

Een landmeter houdt van de buitenlucht

Als landmeter ben je altijd buiten aan het werk, weer of geen weer. Je moet dus niet van suiker zijn en het ook niet erg vinden om vies te worden.

Wat is er leuk aan de functie landmeter?

Waarom zou je landmeter worden? Vragen we aan landmeters wat zij het leukste vinden aan hun werk, krijgen we vaak het volgende antwoord:

Het werken in de buitenlucht en de zelfstandigheid die je als landmeter hebt.

Welke uitdagingen heb je als landmeter?

Als landmeter moet je altijd rekening houden met verschillende factoren die van invloed zijn op het proces. Of je nou voor een gemeente werkt of voor een aannemer, het werk vindt voornamelijk buiten plaats. Je werkt veel alleen, maar bent wel afhankelijk van anderen (en anderen van jou).

Wat verdient een landmeter?

Natuurlijk werk je niet alleen als landmeter omdat het een leuk beroep is. Je wilt ook goed betaald krijgen. Het gemiddelde salaris van een landmeter ligt tussen de €2300,- en €2700,- bruto per maand. Een starter kan onder dit maandloon zitten, terwijl een ervaren medewerker soms meer ontvangt dan het gemiddelde salaris.

Wil jij ook werken als landmeter?

Infratechniek.nl is een van de grootste platforms in de infratechniek.

Meer informatie over de infratechniek?