Monteur

Ben je op zoek naar een (andere) baan als monteur? Of overweeg je monteur te worden? Infratechniek.nl heeft de meeste monteur vacatures. Lees alles over de functie monteur en solliciteer direct op een van de openstaande vacatures.

Wat doet een monteur?

De functieomschrijving

Een monteur is verantwoordelijk voor het onderhouden, het repareren of vernieuwen van de diverse technische installaties en apparaten. Als monteur kabels- en leidingen verricht je werkzaamheden aan de ondergrondse infra. Je bent verantwoordelijk voor het aanleggen, vervangen en/of verwijderen van gas-, water-, elektra-, stadsverwarming- en telecomleidingen en kabels.

De eigenschappen van een monteur

Om je werkzaamheden als monteur goed te kunnen doen zijn de volgende competenties belangrijk:

  • technisch
  • zelfstandig
  • oplossingsgericht

Een monteur moet technisch zijn

Dit is waarschijnlijk een inkoppertje, maar voor het beroep van monteur moet je wel een passie voor techniek hebben. Zorgen dat technische processen op rolletjes lopen, dat is waar jij elke dag voldoening uit haalt. 

Als monteur moet je zelfstandig kunnen werken

Als monteur werk je vanuit projectteams, maar ook zelfstandig.  Je bent verantwoordelijk voor je eigen taken, stelt je eigen prioriteitenlijst samen en organiseert je eigen werkzaamheden.

Een monteur moet oplossingsgericht zijn

Elk project is anders. Als monteur ga je oplossingsgericht te werk. En die oplossing vraagt soms om creativiteit. Je krijgt dagelijks te maken met uiteenlopende problemen bij diverse opdrachtgevers. Iedere dag worden weer nieuwe oplossingen gevraagd. 

Wat is het leukste aan de functie monteur?

Waarom zou je monteur willen worden? Vragen we aan monteurs wat zij het leukste vinden aan hun werk, krijgen we vaak het volgende antwoord:

Elke dag is anders, je doet geen enkele dag hetzelfde. Verder krijg je veel vrijheid in je werk.

Welke uitdagingen heb je als monteur?

Een goede monteur draait zijn hand niet om voor complexe klussen die vol met uitdagingen zitten. Omdat je als monteur meestal een allround vakman bent, zul je ook meerdere disciplines moeten beheersen.

Wat verdient een monteur?

Over het algemeen zal een monteur die beschikt over een Mbo-opleiding een salaris verdienen tussen de 1700 en 2500 bruto per maand, afhankelijk van leeftijd, ervaring en verdere verantwoordelijkheden. Een hoger salaris binnen dit beroep is zeker denkbaar als je beschikt over specifieke kennis of grote verantwoordelijkheden.

Wil jij ook werken als monteur?

Infratechniek.nl is een van de grootste platforms in de infratechniek.

Meer informatie over de infratechniek?