Stratenmaker

Ben je op zoek naar een (andere) baan als stratenmaker? Of overweeg je stratenmaker te worden? Infratechniek.nl heeft de meeste stratenmaker vacatures. Lees alles over de functie stratenmaker en solliciteer direct op een van de openstaande vacatures.

Wat doet een stratenmaker?

De functieomschrijving

Een stratenmaker legt straten, stoepen, terrassen en pleinen aan. Door gebruik te maken van de juiste materialen kan de stratenmaker strakke en vlakke ondergronden creëren. Een stratenmaker kan zich naast het handmatig plaatsen van stenen ook bezig houden met machinale bestrating.

De eigenschappen van een stratenmaker

Om je werkzaamheden als stratenmaker goed te kunnen doen zijn de volgende competenties belangrijk:

  • goede fysieke gezondheid
  • veiligheid
  • vakmanschap

Een stratenmaker moet een goede fysieke gezondheid hebben

Stratenmakers verrichten fysiek zware arbeid. Vandaag de dag kunnen stratenmakers gebruikmaken van moderne machines om de werkzaamheden van een stratenmaker te verlichten. Er moeten echter nog steeds erg veel werkzaamheden met de hand verricht worden, waardoor het beroep stratenmaker een fysiek zwaar beroep is.

Veiligheid staat voorop als stratenmaker

Een stratenmaker moet op een gezonde en veilige manier kunnen werken. Het voorkomen van rugklachten of andere soorten klachten moet in alle gevallen voorop staan bij een stratenmaker.

Stratenmaker is vakmanschap

Er zijn veel verschillende soorten bestrating en bestratingsverbanden waarmee een stratenmaker te maken kan krijgen. Bijna iedere steenvorm heeft wel zo zijn eigen verband. Bestrating gaat lang mee als de bestrating vakkundig aangelegd is door de stratenmaker.

Wat is het leukste aan de functie stratenmaker?

Waarom zou je stratenmaker worden? Vragen we aan stratenmakers wat zij het leukste vinden aan hun werk, krijgen we meestal het volgende antwoord:

Het werken in de buitenlucht en de gezelligheid in het team.

Welke uitdagingen heb je als stratenmaker?

Als stratenmaker is geen dag hetzelfde. Je moet kunnen inspelen op de verschillende ondergronden en diverse soorten bestrating. Bovendien werk je de ene dag in de stromende regen, terwijl de andere dag de zon hoog aan de hemel staat.

Wat verdient een stratenmaker?

Natuurlijk werk je niet alleen als stratenmaker omdat het zo’n leuk beroep is. Je wilt ook betaald krijgen. Een stratenmaker in loondienst verdient doorgaans tussen de 2.000 en 2.800 euro bruto per maand, afhankelijk van je opleiding, leeftijd en dienstjaren. Een zelfstandig werkende stratenmaker kan doorgaans meer verdienen.

Wil jij ook werken als stratenmaker?

Infratechniek.nl is een van de grootste platforms in de infratechniek.

Meer informatie over de infratechniek?