Welke opleiding volg je om stratenmaker te worden?

Wil je graag stratenmaker worden?
Een goed idee, als stratenmaker werk je heerlijk in de buitenlucht, samen met andere specialisten in de infratechniek.

Maar welke opleidingen kun je volgen om stratenmaker te worden?
Wanneer je stratenmaker wil worden, begin je als opperman bestratingen op niveau 2.

Voor deze opleiding is het van belang dat je een niveau 1 (entreeopleiding Assistent Bouw, Wonen en Onderhoud) of vmbo-basis diploma hebt (of soortgelijk). Je kunt dan beginnen met de opleiding opperman bestratingen op niveau 2. Als opperman bestratingen help je bij het (voorbereiden van) bestratingswerkzaamheden. Ook bereid je de baan of het zandbed voor en help je met het afwerken van het straatwerk.

Na deze opleiding kun je doorstromen naar de opleiding tot straatmaker op niveau 3. Je leert daar om zelfstandig straatwerkzaamheden uit te voeren, mechanisch of handmatig en je assisteert de uitvoerder bij de dagelijkse werkzaamheden.

Terwijl je een training of opleiding volgt, kun je ook leren en werken tegelijk. Je volgt dan de opleiding of training tot stratenmaker terwijl je al ergens aan het werk bent.

stratenmaker opleiding

Stratenmaker worden in het kort

Er zijn twee soorten Mbo-opleidingen om het stratenmakers vak te leren. Beide opleidingen duren 2 jaar en zijn gericht op leren en werken.

  • Straatmaker (niveau 3)
  • Opperman Bestratingen (niveau 2)

Beroepseisen: wat moet je kunnen?

Als jij fysiek sterk bent, echt gemotiveerd én graag ervaring op wil doen in het vak, ben jij de perfecte stratenmakers leerling.

Toelatingseisen: welk opleidingsniveau heb je nodig?

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een stratenmaker nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren.

 

Als stratenmaker ben je werkzaam in de aanleg en renovatie van verschillende soorten bestratingen. En daar moet je best een beetje power voor hebben!

Meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen?

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op of bel ons direct!
Om je goed van dienst te kunnen zijn, adviseren we wel je eerst aan te melden.

    Stuur een bericht

    Optioneel

    Liever direct contact?

    Wij staan voor je klaar!